Redactie 112 0 reactie(s) za 24 november 2018, 15:42

Militairen oefenen bij Wijhe en Laag-Zuthem

Laatst bijgewerkt: zondag 16:48 uur

WIJHE – Op het parkeerterrein van vleesverwerker Stegeman in Wijhe staan gecamoufleerde militaire vrachtwagens en rijden legergroene Volkswagen V6 Amarok pick-up trucks van Defensie af en aan.

Van vrijdagmiddag tot zaterdag 12 uur waren Wijhe en Laag -Zuthem het decor van de oefening “Waterproof” van het Korps Nationale Reserve en oefent de Bravo Compagnie van het 10e Natresbataljon in Salland. “Er was informatie ontvangen dat subversieve personen van plan waren om de waterhuishouding ten zuiden van Zwolle te saboteren en ernstig te ontregelen” aldus de compagniecommandant majoor 0lde Engbrink. Er is een oefenplan dat zich richt op de beveiliging van de locaties en objecten waar het waterniveau van de weteringen geregeld wordt. De oefening vindt vooral plaats in en rondom Wijhe en Laag-Zuthem en wordt deels te voet en deels met voertuigen uitgevoerd.

Aan de oefening nemen ca. 110 personen en 30 (militaire) wielvoertuigen deel.

Het Korps Nationale Reserve (Natres) bewaakt en beveiligt het Nederlands grondgebied. Dit deel van Defensie bestaat uit circa 3.000 reservisten. Zij hebben naast hun militaire functie een ‘burger’baan of volgen een studie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.