Redactie 112 0 reactie(s) ma 01 april 2019, 17:53

Ben jij van plan om morgen te gaan winkelen in de binnenstad van Zwolle?

ZWOLLE – Ben jij van plan om morgen te gaan winkelen in de binnenstad van Zwolle? Schrik dan niet als je veel politie en vechtende jongeren in de Voorstraat ziet. Het is namelijk alleen maar een oefening! Een oefening niet alleen voor politiemensen, maar ook voor medewerkers van horecagelegenheden.

Samenwerking
De politie werkt in Zwolle al jaren samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te houden. Regelmatig worden zowel politiemensen als horecamedewerkers hier voor getraind. Dit jaar gebeurt dat op dinsdag 2 en 9 april.

Tijdens de oefeningen wordt er over en weer uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken wordt hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden. Ook wordt de theorie in de praktijk geoefend. En daarbij wordt het nodige uit de kast gehaald! Studenten worden ingezet als figuranten en spelen de lastige horecabezoekers. De politie rukt uit met bikes, honden en paarden en de portiers laten ook zeker van zich horen. De oefeningen worden gehouden in de Voorstraat en daarom is deze straat op beide dagen vanaf 09.30 uur gedeeltelijk afgesloten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons