Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) do 08 augustus 2019, 16:21

Politie treedt op tegen drugsoverlast in Hardenberg

Laatst bijgewerkt: zondag 16:50 uur

HARDENBERG – De politie heeft de afgelopen week drie minderjarige jongens en een 18-jarige man uit Hardenberg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een conflict aan de Barbierstraat in Hardenberg op vrijdag 2 augustus. Een 39-jarige uit Hardenberg man had een afspraak om drugs te verkopen aan de vier verdachten maar dat liep uit de hand. De aanhoudingen zijn een mooi resultaat in de aanpak van de gemeente en de politie om de overlast van drugs en jeugdgroepen in Hardenberg terug te dringen.

Rond 21.30 uur hadden de verdachten en de 39-jarige man een afspraak gemaakt voor drugs. Toen de man de drugs wilde verkopen bedreigden één van de verdachten hem met een mes. Onder dwang stond de man de drugs af, waarna de jongens er rennend vandoor gingen. De man is de verdachten achterna gegaan en wist één van hen te overmeesteren. Niet veel later kwamen agenten om de jongen aan te houden. De 39-jarige man werd ook aangehouden als verdachte van handel in soft drugs. De drie andere verdachten wisten te ontkomen, maar werden afgelopen week aangehouden.

Snel optreden tegen drugsoverlast
De politie startte meteen een onderzoek. Dit onderzoek past in de aanpak van de politie in samenwerking met de gemeente Hardenberg om snel op te treden tegen de drugsoverlast die wordt veroorzaakt door jeugdgroepen in Hardenberg. De aangehouden verdachten komen uit een jeugdgroep, bekend bij de politie. Burgemeester Snijders: “Wij zijn blij dat de aanpak tegen overlast resultaat heeft. Wij gaan samen met de politie hiermee door om de overlast voor inwoners terug te dringen.” De komende tijd is de politie zichtbaar en onzichtbaar in Hardenberg aanwezig om overlast gevende jongeren aan te spreken en bij verdenking te controleren.

Help ons mee de overlast te bestrijden!
De politie wil in samenwerking met de gemeente de overlast van drugs en jeugdgroepen terugdringen. Heeft u informatie die ons hierbij kan helpen? Laat het ons dan weten. Dat kan via 0900 8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 112.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.