Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) di 13 augustus 2019, 16:35

Brand in woning met rietenkap na vermoedelijke blikseminslag in Dalfsen

Laatst bijgewerkt: zondag 16:50 uur

DALFSEN – Verschillende brandweerkorpsen uit de regio hebben hun handen vanmiddag vol gehad aan een brand net ten oosten van Oudleusen. De brand in de rietgedekte woning aan de Oosterkampen werd rond vier uur vanmiddag ontdekt. Woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland verteld dat de oorzaak van de brand naar alle waarschijnlijkheid een blikseminslag is geweest.

Tijdens het passeren van een onweerbui hoorden de bewoners een harde klap, en ontdekten daarna de brand. Het gaat om een twee-onder-een-kapwoning, waarvan één van de delen een kangoeroewoning is. Niemand raakte gewond. De bewoners hebben samen met de politie enkele waardevolle spullen, zoals papieren en een TV, veilig kunnen stellen.

De brandhaarden waren moeilijk te bereiken voor de brandweer omdat het riet op de ‘ouderwetse manier’ is gelegd, en dus in de nok over elkaar heen ligt. Brandweerlieden hebben ruiten op de bovenverdieping ingegooid zodat er naar binnen kon worden geblust. Een kraan van de gemeente is ingezet om sloopwerkzaamheden te verrichten zodat de brandweer bij de brandhaarden kon komen. “Het zal nog wel enige tijd duren voor wij hier klaar zijn.”, aldus Wittenberg eerder vanavodn. Het dak is op meerdere plekken ingestort, en ook zal er zware waterschade zijn. De woningen zijn voorlopig onbewoonbaar.

Bij de brand kwam vooral in het begin veel dikke rook vrij. Omwonenden die last hebben van de rook werden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, en ventilatie uit te schakelen. De Oosterkampen ter hoogte van de woning is tijdens de bluswerkzaamheden voor al het verkeer afgesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.