Redactie 112 0 reactie(s) ma 28 oktober 2019, 3:48

Arrestatie verricht na nachtelijke autobrand in Vriezenveen

VRIEZENVEEN – On de nacht van zondag op maandag 28 oktober om 00:26 uur kregen de hulpdiensten van Vriezenveen een melding van een autobrand aan de Petersburgstraat. Bij aan aankomst stond ter hoogte van nummer 30 een personenauto in brand.

De brandweer was snel ter plaatse en en wilde de brand gaan blussen maar doordat de auto kortsluiting op de startmotor maakte door de brand ging de auto rijden. Deze kwam tot stilstand tegen een auto die vijftien meter verderop stond geparkeerd naast de brandweerauto. Doordat het brandweerpersoneel de slangen en materiaal al uitgepakt hadden kon de brandweerauto ook niet snel weg en sloegen de vlammen ook al door de brandweerauto heen. Met veel kunst en vliegwerk hebben ze de brandweerauto met materiaal er uit verderop geparkeerd en kon niet voorkomen worden dat geparkeerde auto’s en brandweerauto beschadigd raakten. Nadat de brand enig sinds onder controle was is met behulp van de brandweerauto de brandende auto op een veilige plaats getrokken en afgeblust.

De situatie van deze autobrand was dusdanig verdacht dat een onderzoek is ingesteld door de aanwezige politie. Gezien er meerdere overlast meldingen in de voorgaande week geweest waren en de avond voor de brandmelding ook, dat van de uitgebrande auto de ramen ook die avond al ingeslagen waren, heeft de politie besloten de woning (nr 30) binnen te gaan en is er een persoon gearresteerd. Politie heeft na de arrestatie de gehele woning doorzocht. Terwijl de arrestatie gaande was heeft de brandweer alle putten in de straat gecontroleerd in verband met een benzine lucht. Na deze controle bleek alles veilig te zijn en is de rust weder gekeerd in de Petersburgstraat.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons