Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 01 november 2019, 16:42

Controles hondenbelasting in november en december

Laatst bijgewerkt: zondag 12:02 uur

In november en december vindt de jaarlijkse controle op de aangifte voor de hondenbelasting plaats. De controleurs controleren steekproefsgewijs in de gemeenten Nijkerk, Dalfsen en Leusden op welke adressen één of meerdere honden aanwezig zijn.

Het Velpse bureau LEGITIEM BV voert in opdracht van GBLT de controle uit. De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u naar vragen.

Aangifte
Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond heeft, dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden. In deze brief staat hoe u kunt reageren. Ook wanneer u geen hond heeft, kunt u dit op het formulier aangeven en laten weten aan GBLT.

Hondenbelasting
Als u eigenaar bent van één of meer honden, bent u belastingplichtig voor de hondenbelasting. Als u een hond in huis neemt, moet u binnen 14 dagen aangifte doen bij GBLT. Dit kunt u doen via ‘Mijn Loket’ op www.gblt.nl. Mocht uit de controle blijken dat u al meerdere jaren houder bent van een hond, maar hierover geen aangifte hebt gedaan, kan GBLT tot drie jaar terug een aanslag opleggen.Heeft u een hond aangeschaft en bent u vergeten om aangifte te doen? U kunt uw hond(en) aanmelden via ‘Mijn Loket’ op www.gblt.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.