Redactie 112 0 reactie(s) za 14 december 2019, 17:46

Voetganger zwaargewond bij aanrijding in Ommen

OMMEN – Een man is op het einde van de middag zwaargewond geraakt bij een aanrijding op de Prinses Julianastraat in Ommen. Het ongeval vond rond half zes plaats ter hoogte van het zebrapad bij de kruising met het Vrijthof/Lodderholt. De man op leeftijd werd tijdens het oversteken aangereden door een auto die in noordelijke richting reed. Het slachtoffer kwam na de botsing terecht op het wegdek. Omstanders en voorbijgangers verleende direct eerste hulp, en hielden hem voor zover dat kon droog. Volgens deze omstanders kwamen de regen en sneeuw ‘met baken naar beneden’ na het ongeval.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en namen de zorg over. De hulpdiensten zorgden dat de man spoedig in de droge ambulance kwam, waar de ambulanciers hem verzorgden. Ondertussen was het mobiel medisch team van het UMCG per traumahelikopter onderweg. Uiteindelijk is deze traumahelikopter niet ter plaatse gekomen, en werd besloten de man per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle te vervoeren. Het slachtoffer liep in ieder geval een flinke hoofdwond op. De toestand van de man is volgens de politie zorgwekkend.

In de auto zat naast de bestuurster voor zover bekend één passagiere. Alle inzittenden van het voertuig bleven ongedeerd. De bestuurster is door de politie aangehouden, wat standaardprocedure is bij een dergelijke ernstige aanrijding. De Prinses Julianastraat is direct na het ongeval door de politie afgesloten bij de Tuinstraat en de Coevorderweg. Ter hoogte van het ongeval is een plaats delict gevormd.

De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek op de plaats van het ongeval. De personenauto liep op het oog geen noemenswaardige schade op.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons