Redactie 112 0 reactie(s) di 19 mei 2020, 16:34

Kinderen alleen thuis bij brand in woning Ommen, buurman schiet te hulp

OMMEN – Flink schrikken vanmiddag voor twee kinderen in een woning aan de Rembrandtstraat. Ze waren alleen thuis en rond vier uur een recept voor glutenvrije churros aan het maken toen het mis ging. De vlam sloeg in de pan. De kinderen gingen snel naar buiten, en bonkten voor hulp bij hun buurman Martial Herveic op de ramen. Hij zat rustig te Netflixen, toen de buurjongen vertelde dat er brand was in hun keuken.

Herveic bedacht zich geen moment, stak de tuin door, en ging naar binnen bij de buren. Daar in de keuken trof hij de brandende pan. “De vlammen kwamen er hoog uit”, vertelde Herveic vanmiddag. “Mijn eerste instinct was dat die pan zo snel mogelijk naar buiten moest, en er vooral geen water op te gooien.” Hij pakte een paar ovenhandschoenen, en bracht de nog brandende pan met haast naar de voortuin van de woning. Tijd voor schoeisel aan doen was er niet, en in tegenstelling tot het spreekwoord was Herveic dus een daadwerkelijk een held op sokken.

De kinderen belden ondertussen de hulpdiensten. Samen veilig buiten werden de hulpdiensten opgewacht. De brandende pan was buiten, en met zijn snelle handelen wist hij ongetwijfeld erger te voorkomen, maar het brandde nog wel in de keuken. De brandweer van Ommen was in enkele minuten ter plaatse, en wist het vuur snel te blussen.

Brandwonden
Door het lopen met de brandende pan waaiden de vlammen tegen Herveic zijn lijf. Daarbij liep hij wat lichte brandwonden op aan zijn armen. De brandweer koelde zijn arm eerst een tijd met water, en plaatste daarna een Burnshield brandwonden kompres. Herveic gaf vanmiddag aan voornemens te zijn -op aanraden van de brandweer- nog wel een bezoek te brengen aan de huisarts. De zwartgeblakerde en nog na rokende ovenwanten getuigen van de hitte die er van de pan kwam.

De jonge tieners schrokken flink, maar bleven verder fysiek ongedeerd. Ze reageerden snel, en bleven vooral kalm. Dat laatste een complimentje van de brandweer waard. Ze werden door een buurvrouw en de politie opgevangen, en hun moeder was er ook al snel weer. De moeder bedankte Herveic voor zijn optreden, maar een ‘held’ wil hij zelf niet genoemd worden. “Ik deed gewoon wat gedaan moest worden.”

Nadat het vuur gedoofd was werd de woning geventileerd. De keuken raakte bij de brand flink beschadigd, maar de exacte omvang van de schade zal later pas duidelijk worden. De Stichting Salvage is naar de Rembrandstraat gekomen om de bewoners bij te staan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons