Redactie 112 0 reactie(s) do 10 september 2020, 16:32

Brand in zaagsel container op bedrijventerrein Ommen loopt af met sisser

OMMEN – Een brandje in een zaagsel container op een bedrijventerrein in Ommen is vanmiddag met een sisser afgelopen. De brandweer werd rond het middaguur met spoed opgeroepen naar het bedrijf Plastiform aan de Nieuwelandstraat. Dat is al tientallen jaren fabrikant van tafelbladen, bureaubladen, baliebladen en panelen voor de meubelindustrie en interieurbouw.

Volgens een medewerker van het bedrijf was er een zeer klein brandje ontstaan op een zaagtafel. Door het integrale afzuigingssysteem werd het materiaal naar de zaagsel container buiten geblazen. Het personeel greep direct in en schakelde het systeem uit. Buiten werd de container afgekoppeld. In afwachting van de brandweer werd de container en het pand waar deze vlak naast staat met handblussers en een brandslang gekoeld.

De brandweer van Ommen kwam met spoed naar het achter terrein vanaf de Strangeweg. Na onderzoek met een warmtebeeldcamera bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. Nadat het afdekzeil werd verwijderd en het blaaskleed werd opengesneden bleek de tempratuur in orde en er geen vuur meer te zijn.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons