Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 december 2020, 17:15

Vier aanhoudingen na reeks containerdiefstallen, politie is nog op zoek naar twee containers

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:06 uur

REGIO – De politie heeft vier aanhoudingen verricht na een reeks containerdiefstallen. Het gaat in totaal om zestien gestolen containers met een totaalwaarde, inclusief inhoud, van ruim 180.000 euro.

In Etten, Almelo, Nijverdal, Doetinchem, Ede, Didam, Renswoude, Enter, Hardenberg, Weert en Dedemsvaart werden containers gestolen bij verschillende bedrijven; voornamelijk metaalbedrijven. Er werd gebruik gemaakt van een vrachtauto met een haakarm waarmee de containers op de vrachtauto getrokken werden.

In oktober 2020 werden een 44-jarige man uit Doetinchem en een 46-jarige man uit Deventer al aangehouden. In december zijn ook nog een 53-jarige man uit Voorst en 44-jarige man uit Deventer aangehouden.

Getuigen essentieel
De politie kon de verdachten aanhouden door belangrijke hulp van getuigen. Veel van die getuigen zijn werkzaam in de metaalhandel.

Naast de hulp van deze mensen, is de politie nog op zoek naar meer getuigen van de diefstal in Almelo. Op Bedrijvenpark Twente in Almelo werden in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus vier containers gestolen. Twee van die containers zijn inmiddels teruggevonden, maar de politie is op zoek naar de andere twee containers, zoals te zien op de foto. Mensen die meer weten over de diefstal of weten waar de containers zijn kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Onderzoek loopt
De vrachtauto die bij de diefstallen werd gebruikt is in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.