Redactie 112 0 reactie(s) wo 10 maart 2021, 16:50

Fietsendief in Zwolle gooit bij aanhouding vuurwapen van zich af

ZWOLLE – Dinsdagavond 9 maart kreeg de politie van Zwolle de melding dat er een persoon vermoedelijk op een gestolen fiets zich zou voort bewegen. Hierop zijn agenten op zoek gegaan en troffen een persoon op de fiets die wij vermoedelijk zochten. Na onderzoek bleek het inderdaad te gaan om een gestolen fiets.

Toen de agenten de verdachte vertelden dat hij werd aangehouden voor heling zagen zij de verdachte iets weg gooien. Zij zagen tot hun verbazing een vuurwapen op de grond vallen. Hierop riepen de agenten naar de verdachte dat hij zijn handen tegen de muur moest plaatsen waarna de handboeien werden omgedaan. Tijdens het fouilleerden werd bij de verdachte grote hoeveelheden van verschillende soorten hard drugs aangetroffen. Op het bureau werd in de sok van de verdachte nog eens een geld bedrag van dik 3800 euro gevonden.

Na onderzoek aan het weg gegooide vuurwapen bleek het te gaan om een echt vuurwapen waar tevens een volle patroonhouder met scherpe munitie in zat. De verdachte zit vast op verdenking van 3 strafbare feiten en zal een verklaring af mogen leggen.

Later die avond zijn bij een doorzoeking in een woning tevens nog 48 scherpe patronen en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Hier is nog een tweede verdachte bij aangehouden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons