Redactie — lokaal0 reactie(s) — di 13 april 2021, 19:09

Kabinet wil in vijf stappen terug naar normaal

DEN HAAG – Demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge gaven vanavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen.

Volgens Rutte is het waar dat het kabinet vorige week hoopten de eerste stappen op 21 april gezet konden worden. Het is ongelukkig dat die datum voortijdig naar buiten kwam en een eigen leven ging leiden. 21 april komt gewoon te vroeg. Ze bekijken het per week. Volgende week dinsdag beslist het kabinet of 28 april iets mogelijk is. Wel gaat de buitenschoolse opvang vanaf 19 april weer open, maar dat is het voor nu.

Openingsplan: vervolgstappen
Op z’n vroegst wordt 11 mei de tweede stap in het openingsplan gezet. Ook dan moet het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten weer duidelijk verder zijn afgenomen. Dan kan er bijvoorbeeld weer meer als het gaat om sporten. Daarna volgt de derde stap waarin nog meer binnen mag, zoals het onder voorwaarden openen van restaurants, bioscopen en musea. Hiervoor geldt dan nog wel een maximaal aantal gasten of bezoekers. In de stappen die volgen, wordt dit aantal verhoogd.

Vaccineren

Over het pauzeren van het Janssen-vaccin hebben we nu nog niet alle antwoorden. Als de kwetsbaren gevaccineerd zijn, durft het kabinet de maatregelen pas los te laten. Iedereen snakt naar het moment dat we alle maatregelen loslaten. Het is afzien, maar betere tijden komen echt steeds dichterbij. Maar hoe dichterbij dat moment komt, hoe zwaarder de al afgelegde weg gaat wegen. Als we elkaar blijven helpen, dan halen we die eindstreep met zijn allen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons