Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 20 mei 2021, 19:44

Corona-reispas komt net op tijd voor de zomervakantie

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:07 uur

BRUSSEL – Eén prik met een coronavaccin is straks genoeg om de coronapas te krijgen die het reizen in de Europese Unie gemakkelijker moet maken. Daarover zijn de EU-landen en het Europees Parlement het vanavond eens geworden. De bedoeling is dat regels voor het certificaat op 1 juli van kracht worden, net op tijd voor de zomervakantie!

Reizigers kunnen straks met een QR-code aantonen dat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus, negatief hebben getest of al een besmetting achter de rug hebben en daardoor zijn beschermd.

Gratis

De benodigde testen voor de covidpas zouden voor iedereen gratis moeten worden maar dat lijkt niet te lukken. De eerste 100 miljoen om de kosten te drukken zijn wel binnen. Het is vooral voor jongeren belangrijk dat de test gratis beschikbaar komt. Zij zijn immers tegen 21 juni, als de pas beschikbaar moet zijn, nog niet gevaccineerd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.