Redactie defensie 0 reactie(s) do 20 januari 2022, 17:11

Politie stuurt SMS bom om overval op supermarkt in Dedemsvaart op te lossen

Laatste update: 25 jan 2022 22:38 uur

DEDEMSVAART – Op vrijdag 10 december 2021 rond 20.10 uur werd een supermarkt aan de Langewijk in Dedemsvaart overvallen. Na sluitingstijd drong een gemaskerde man het kantoortje van de supermarkt binnen en bedreigde de twee medewerkers met een wapen. Hij ging er met een geldbedrag vandoor. Vanavond worden in Onder de Loep beelden getoond van deze man. Het onderzoeksteam hoopt dat de kijkers van het programma het onderzoek verder kunnen helpen. Onder de Loep wordt donderdag 20 januari om 17.30 uur uitgezonden op RTV Oost.

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten denken, wordt een SMS verstuurd aan iedereen die op vrijdag 10 december 2021 in de Langewijk of omgeving was. In het berichtje wordt aandacht gevraagd voor de uitzending van Onder de Loep op donderdag 20 januari, waarin de beelden van de overvaller worden getoond en de onderzoeksvragen die het team heeft worden besproken.

SMS-bom
U heeft misschien een SMS ontvangen en wilt weten hoe de politie aan uw nummer komt. De politie kan mastgegevens opvragen om te achterhalen welke telefoons er op een bepaald moment in de buurt waren. Dat levert een lijst op met telefoons die op het gevraagde moment op de mast hebben aangestraald. Met die gegevens kan dus gericht een groep geselecteerd worden die de SMS ontvangt. Het kan echter ook zijn dat u niet in Dedemsvaart was, maar op dat moment langsreed. Uw telefoon kan dan zijn aangestraald op de mast, waardoor u nu ook een SMS hebt ontvangen.

Vertrouwelijk praten of anoniem melden
Als u informatie wilt doorgeven aan de politie dan kunt u dat doen via onderstaand tipformulier of door te bellen naar 0800 6070. Wilt u liever vertrouwelijk of anoniem met de politie praten, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden.

Vertrouwelijk praten kan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor diens veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. Het eerste contact met het TCI, verloopt via het Team Nationale Inlichtingen (TNI). Als u tijdens kantooruren belt, krijgt u een medewerker van het TNI aan de lijn. Deze vraagt u om op hoofdlijnen te vertellen wat voor soort informatie u wilt delen. Aan de hand daarvan, beoordeelt de medewerker of het een zaak is voor het TCI. Is dat het geval, dan vraagt de medewerker naar uw naam, woonplaats, geboortedatum en telefoonnummer. Deze gegevens worden niet buiten het TCI domein gedeeld. Vervolgens neemt de medewerker contact op met het TCI van de eenheid waar de misdrijven gepleegd zijn of worden. Collega’s van dat team nemen vervolgens contact met u op, om met u een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak kunt u uw informatie delen. TNI is bereikbaar op 088 – 661 77 34.

Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie – en dus geen onderdeel van de politie – die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons